خلاصه‌ای از مراکز اسلامی ایرانی در خارج از کشور

مرکز اسلامی امام علی (ع) در وین

 

هدف از تاسیس مرکز: تا سال 1371 شمسی ایرانیان مقیم وین مکانی برای انجام مراسم عبادی و فرهنگی خود نداشتند. در این سال در Mollardgasse شمارة 50 واقع در منطقه 6 وین مکانی از سوی جمهوری اسلامی ایران خریداری شد که با نام مرکز فرهنگ اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد. با استقرار حجت الاسلام والمسلمین آقای معزّی به عنوان ریاست مرکز اسلامی وین در مهر ماه سال 1379 برابر با اکتبـــــر2000 فعالیتهای اسلامی این مرکز گستـــــرش یافت. و در خردادماه 1380، ژوئن 2001 اساسنامة مرکزاسلامی به ثبت رسمی رسید و به نام مرکز اسلامی امام علی وین تغییر نام یافت.

اهداف مرکز: مرکز اسلامی امام علی(ع) وین به منظور یاری رساندن و کمک کردن به مسلمانان مقیم اتریش به ویژه هموطنان ایرانی در انجام وظایف و فعالیت‌های دینی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی و ایجاد فضایی مناسب برای برگزاری مراسم دینی و شعائر اسلامی، اهداف زیر را دنبال می‌کند؛ تبلیغ و نشر معارف اسلامی و گسترش و تعمیق آموزه‌های دینی و فرهنگی جهت حفظ و تقویت هویت اسلامی، پدید آوردن زمینه و عناصر انسجام میان مسلمانان مقیم اتریش با توجه به چند فرهنگی بودن آنان، ایجاد روحیة مشارکت هر چه بیشتر میان مسلمانان برای فعالیت‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی، و سرانجام کوشش برای معرفی هرچه بهتر اسلام به غیر مسلمانان.

فعالیتهای مرکز: مرکز اسلامی امام علی(ع) در راستای تحقق اهداف یاد شده، برنامه‌های متعدد و متنوعی را برگزار می‌کند. برنامة مرکز در سه گروه برنامه‌های دینی، برنامه‌های فرهنگی (برگزاری نشست‌ها و کنفرانس‌های علمی، انتشار کتاب و جزوه، آموزش زبان‌های فارسی و آلمانی) و برنامه‌های ورزشی (برنامه‌های بدنسازی، تکواندو و شنا) قابل دسته بندی است. در زمینة دینی، نماز جماعت روزانه، مراسم دعا و نیایش، مراسم جشن و سوگواری ائمه(ع)، آموزش و تلاوت قرآن، جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ دینی و احکام برگزار می‌شود.

آدرس مرکز:

Mollardgasse 50 A-1060 Wien

   Tel: +43 1 59 770 65  Fax: +43 1 59 770 65 20         

   EMail:office@izia.at

مرکز اسلامی انگلیس

 

هدف از تاسیس مرکز: با توجه حضور بیش از 3 میلیون نفر مسلمان در انگلستان که نیازمند توجه ویژه‌ای می‌باشند، و با نظر به شرایط عاطفی، فرهنگی و اجتماعی موجود برای خانواده‌های مسلمان در جوامع غربی تاسیس و گسترش مراکز فرهنگی برای جبران کاستی‌های موجود در سرزمین‌های غیر اسلامی ضروری می‌نماید. مرکز اسلامی انگلیس برای ادای وظیفه خود در جبران بخشی از این کاستی‌ها در لندن تاسیس شد. این مرکز همزمان با مبعث نبوی و با حضور با شکوه مسوولان و شخصیت‌های فرهنگی و اجتماعی ایرانی و انگیسی و سایر کشورهای اسلامی و همچنین اقشار مختلف مردم در سال 1377 هجری شمسی برابر با 1419 هجری قمری و مصادف با 1998 میلادی رسما به عنوان یک موسسه خیریه آغاز به کار نمود.

اهداف مرکز: فراهم آوردن فضای مناسب و امکانات لازم برای گرد هم آیی مسلمانان و به‌ویژه ایرانیان جهت تقویت روح مشترک جمعی و تبادل احساسات دوستانه و محبت آمیز و همیاری در حل مشکلات یکدیگر؛ تعمیق و گسترش فرهنگ دینی مسلمانان و آموزش معارف اسلامی در میان اقشار مختلف مهاجرین مسلمان به‌ویژه نو نهالان و جوانان؛ بزرگداشت مناسبت‌های دینی و مذهبی و ملی با برپاداشتن برنامه‌های متنوع و پربار و با مشارکت فعال مردمی در اجرای برنامه‌ها؛ برقراری ارتباط با موسسات علمی و فرهنگی غرب با هدف معرفی و نشر و ترویج اندیشه انسان ساز اسلامی و نیز آشنایی با تحولات و تفکرات نوین اندیشمندان غربی درپیشبرد اهداف متعالی اسلام؛ همکاری با مراکز و موسسات اسلامی و نهادهای خیریه با هدف ایجاد هماهنگی و افزایش روحیه تعاون و انتقال تجارب برای خدمات رسانی بیشتر و با کیفیت بهتر؛ ایجاد زمینه مناسب برای معرفی اسلام به غیر مسلمانان با ارایه چهره زیبای اسلام با راهنمایی و پاسخ گویی به سوالات و شبهات آنان، کمک در بهبود شرایط زندگی هموطنان و به طور کلی مسلمانان به طرق مختلف و در حد توان .

فعالیتهای مرکز: برگزاری برنامه‌های مختلف دینی همچون برگزاری دعای کمیل دعای ندبه ویژه برنامه‌های ماه مبارک رمضان و ماه‌های محرم و صفر و ایام فاطمیه و...؛ برگزاری کلاس‌های آموزشی درسطوح مختلف سنی با موضوعات متنوع مانند کلاس‌های حفظ و قرائت قرآن کریم؛ کلاس‌های آموزش احکام؛ برگزاری مسابقات به مناسبت‌های مختلف همراه با اعطای جوائز و هدایای ارزشمند، مانند مسابقات دوره‌ای حفظ و قرائت قران کریم در ماه مبارک رمضان؛ برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی مانند نمایشگاه‌های کتاب یا عکس و جشنواره فیلم؛ برگزاری کنفرانس‌ها و سمینارهای علمی و جلسات بحث و گفت‌وگو در زمینه مباحث مورد توجه و مطرح روز؛ تشکیل جلسات و نشست‌های صمیمی با هموطنان در حضور مسوولین نهادهای جمهوری اسلامی در انگلستان؛ هماهنگی برای تامین مکان مناسب ورزشی برای استفاده خانواده‌ها در تعطیلات آخر هفته

آدرس مرکز:

M140 Maida Vale, London, W9 1QB

 Tel: +44 (0)207 604 5500

Fax: +44 (0)207 604 4898

 Email: Webmaster@ic-el.com

مرکزاسلامی امام مهدی (عج)

مهدیه ایرانیان تورنتو

 

هدف از تاسیس مرکز: این مؤسسه دینی و فرهنگی به همت جمعی از ایرانیان مقیم کا نادا در روز نیمه شعبان سال 1383 هجری خورشیدی تأسیس گردید. پس از یک سال تلاش در جهت سازماندهی سرانجام اساسنامه این مرکز به تصویب مجمع عمومی رسید و اولین هیأت امناء آن با رأی مستقیم اعضاء رسمی مجمع عمومی انتخاب گردیدند و این مرکز فرهنگی و دینی به عنوان مؤسسه‌ای اسلامی و غیرانتفاعی در دولت انتاریو به ثبت رسید.بر مبنای اساسنامه مرکز اسلامی امام مهدی (عج) این مؤسسه کاملاً مردمی ومستقل است وبه هیچ حزب یا گروه سیاسی وابستگی ندارد و هدف اساسی آن ارتقاء و توسعه آموزه‌های اسلامی براساس مذهب شیعه اثنی عشری و فراهم آوردن امکان رشد دینی و مذهبی اعضاء و خانواده‌های آنان در مرحله اندیشه و عمل می‌باشد.

*روحانی مهدیه: مهدیه تورنتو مفتخر به میزبانی حجت الاسلام سید رضا حسینی نسب می‌باشد.

فعالیتهای گذشته وجاری مرکز:  اقدام به ثبت رسمی مرکز به عنوان موسسه دینی غیرانتفاعی؛ تشکیل کلاس‌های گوناگون برای بانوان، جوانان و کودکان و نوجوانان؛ تشکیل گروه‌های هنری مختلف ( سرود کودکان، تواشیح جوانان، نمایش و...)؛ دعوت ازسخنرانان مختلف درمناسبت‌های گوناگون جهت سخنرانی در مرکز و....

برنامه‌های آینده مرکز:   گسترش برنامه‌های آموزشی با تشکیل Sunday School؛ مسابقات علمی و آموزشی؛ مسابقات قرآنی و...؛ تشکیل سمینارهای دینی وعلمی ( در قالب گفتگوی بین ادیان الهی، گفت‌وگوی بین مذاهب اسلامی و نیز موضوعات مهم وشبهات دینی)؛ گسترش برنامه‌های ورزشی (فوتبال- بسکتبال- پینگ پونگ- تشکیل مسابقات ورزشی بین مراکز اسلامی؛ توسعه کتابخانه و بخش سمعی و بصری مرکز؛ کاریابی وکمک به اشتغال افراد تازه وارد به کانادا

*نشانی:

1041 Mcnicoll Avenue, Toronto, Ontario, Ca M1W 3W6

Tel:(647)833-6460/(647)428-7110

 e-mail: info@mahdieh.ca

 

موسسه اسلامی نیویورک

 

هدف از تاسیس مرکز: موسسه اسلامی نیویورک موسسه‌ای است فرهنگی، مذهبی و اجتماعی که به منظور فراهم آوردن امکانات و فضای مناسب برای گردهمایی مسلمانان به ویژه فارسی زبانان تأسیس و ثبت شده است.

ساختمان این موسسه به همت بنیاد علوی در منطقه کویینز شهر نیویورک خریداری شده و طی قراردادی به منظور بهره برداری در اختیار موسسه اسلامی نیویورک قرار گرفته است.

اهداف کلی: نشر و گسترش دانش دینی از طریق برپایی کلاس‌های آموزش قرآن و حدیث و آموزش مسائل فقهی؛ تشکیل سمینارها و سخنرانی‌های دینی و عملی؛ برگزاری جشن‌ها و اعیاد و عزاداری‌های مذهبی؛ ارایه خدمات فرهنگی و مذهبی از قبیل آموزش‌های فرهنگی و مذهبی به زبانهای فارسی و انگلیسی؛ برپایی مراسم عقد و ازدواج -مجالس ترحیم- انجام امور خیریه و....

فعالیت‌ها و برنامه‌های موسسه: برنامه‌های آموزشی، برنامه‌های دینی(کلاس‌های آموزش قرآن برای سنین مختلف، برگزاری اعیاد و مراسم ویژه و مختلف به مناسبت‌های اسلام …)، برنامه‌های ورزشی، خدمات فرهنگی و مذهبی برنامه (برگزاری مسابقات فرهنگی، عرضه کتاب‌های مذهبی و...)، برنامه‌های هفتگی موسسه(- کلاس قرآن در ماه رجب...، پخش کتابهای مذهبی به زبان انگلیسی)

ایمیل موسسه اسلامی نیویورک:

 iinyimamali@gmail.com

تلفن موسسه: 1568885 (718) 1

فکس موسسه: 5659850 (718) 1

آدرس: 11-55 کویینز بلوار، وود سایدو نیویورک 11377

 

مسجد ومرکز اسلامی‌هامبورگ

 

هدف از تاسیس مرکز: در سال 1332 ( 1953 میلادی) گروهی از ایرانیان مقیم‌هامبورگ در یک گردهمایی پیرامون لزوم تشکیل مرکزی اسلامی و بنای مسجدی برای ایرانیان و سایر مسلمانان مقیم این شهر به توافق رسیدند. آنها سپس طی نامه‌ای به آیت الله بروجردی، پیشنهاد تأسیس مسجدی جهت انجام عبادت و برگزاری جلسات دینی برای مسلمانان را با ایشان مطرح کردند. مرحوم آیت الله بروجردی، طی نامه‌ای ضمن موافقت با اجرای این طرح، مبلغ 10 هزار تومان نیز به عنوان نخستین رقم مالی برای انجام این کار حواله کردند. اجلاس دیگری که در همان سال برگزاری شد، هیأت 9 نفره برای ساخت مسجد انتخاب شد. همزمان با این اقدام گروهی از بازرگانان تهران نیز مسوولیت جمع آوری کمکهای مالی برای احداث مسجد‌هامبورگ را برعهده گرفتند. در سال 1955 میلادی ( 1324 شمسی ) حجت الاسلام محمد محققی، به عنوان نماینده آیت الله بروجردی و نخستین امام مسجد‌هامبورگ انتخاب شد. پس از ورود ایشان به‌هامبورگ، نسبت به خرید زمین مسجد که وجه آن از سوی یکی از تجار خیر ایرانی اهدا شده بود، اقدام گردید. سپس طرح معماری مسجد‌هامبورگ به مسابقه گذاشته شد. یک شرکت آلمانی به اتفاق یک معمار هنرمند ایرانی در این مسابقه برنده شده بود، ماموریت یافت طرح احداث مرکز اسلامی‌هامبورگ را در خیابان Aussicht Schoene در کنار دریاچه زیبای آلستر در‌هامبورگ به مورد اجرا در آورد. نخستین گلنگ ساختمان مسجد در بهمن 1336 ( فوریه 1960) زده شد، ولی با فوت آیت الله بروجردی و بازگشت آقای محققی به ایران و نیز پاره‌ای مشکلات مالی، کار ساخت مسجد به وقفه افتاد، تا این که در سال 1965 میلادی (1343هجری ) آیت الله دکتر بهشتی با تأیید مراجع وقت به عنوان امام مسجد برگزیده و وارد‌هامبورگ شد.

فعالیت‌ها: الف: فعالیت‌های دینی – فرهنگی: برگزاری فریضه‌های دینی؛ برگزاری سمینارهای دینی و فرهنگی جهت تبادل آراء میان مسلمانان؛ برپایی کلاسهای آموزشی از قبیل قرائت قرآن و کلاس‌های تعلیمات دینی برای کودکان و نوجوانان ب - فعالیت‌های انتشاراتی: مرکز اسلامی‌هامبورگ تا کنون انتشارات گوناگونی را به زبان‌های فارسی، آلمانی، عربی، ترکی و بوسینایی داشته است که شامل: کتاب‌های پیرامون موضوعات اسلامی، جزوات و بروشورها حاوی دیدگاه‌های اسلام در زمینه‌های گوناگون به صورت فشرده، مجله الفجر، مجله سلام بچه‌ها و مجله بشارت. ج - فعالیت‌های بیرونی مرکز: ارتباط با سایر موسسات و مراکز اسلامی فعال در آلمان به منظور برقراری ارتباط در جهت اجرای اهداف اسلامی و فراهم کردن زمینه‌هایی برای تلاش مشترک در سطح اروپا و به ویژه آلمان؛ ارتباط با موسسات اسلام شناسی و شرق شناسی و پژوهشگران در زمینه موضوعات اسلامی و....

د - فعالیت‌های خدماتی: از قبیل: تشرف به اسلام؛ ازدواج و طلاق؛ عیادت و رسیدگی به بیماران؛ برگزاری مراسم ترحیم، عزیمت افراد برای حج؛ جمع آوری کمکهای مالی و جنسی

Islamisches Zentrum Hamburg e.V.

Sch?ne Aussicht 36

22085 Hamburg

info@izhamburg.com

Tel.: (040) 229 486 10,

221 220 und 221 240

Fax: (040) 220 434 0

www.izhamburg.com

Bürozeiten: Montag - Freitag 9.00 - 17.00 Uhr

Besuche nach Vereinbarung m?glich von 9.00 - 18.00 Uhr,

Führungen nach Vereinbarung.

 

مسجدامام علی (ع) در نروژ

 

هدف از تاسیس مسجد: مسجد امام علی (ع) بخشی از بنیاد خیریه مجمع اهلبیت (ع) در اسکاندیناوی است که در سال 1384 هجری شمسی برابر با 2005 میلادی به همت والای جمعی ازایرانیان قدیمی مقیم نروژ با هدف ارایه خدمات دینی به ایرانیان و فارسی زبانان و شیعیان پیروان مکتب اهل بیت (ع) ساکن نروژ تاسیس گردید. مسجدامام علی (ع) وابسته به مجمع اهل بیت اسکاندیناوی است و به هیچ گروه و یا ارگان نروژی یا ایرانی وابستگی ندارد؛ بلکه با کمکهای مردمی و وجوه شرعیه و بر طبق ضوابط شرع اسلام و قانون نروژ توسط هیات مدیریه با اشراف و نظارت نماینده مراجع تقلید شیعه اداره می‌شود.

فعالیتهای مسجد: مسجد امام علی (ع) در طول سال برای بزرگداشت ولادت و شهادت پیشوایان دینی و نیز مناسبت‌های فرهنگی و ملی دیگر از قبیل عید سعید فطر و نوروز و غیره مجالس ویژه‌ای را برگزار می‌نماید و بدین منظور همواره از عالمان دینی و سخنرانان مذهبی و مداحان اهل بیت (ع) بهره می‌گیرد.

نشانی مسجد:

Tvetenvn. 152, 0671 Oslo

تلفن: 12 24 27 22 0047 / 86 99 406 0047 - فکس: 14 24 27 22 0047

post@imamali.no

www.imamalisenter.no

شهر تورنتو کانادا

مرکز اسلامی ولیعصر (عج)

هدف از تأسیس مرکز: مرکز اسلامی ولیعصر با سابقه‌ای بیش از پانزده سال، اولین بنیاد مذهبی و فرهنگی جامعه ایرانیان مقیم اونتاریو می‌باشد که با همت چند خانواده در تورنتو تشکیل گردیده است. مرکز اسلامی ولیعصر اولین مؤسسه خیریه / فرهنگی رسمی ایرانی در کشور کانادا بوده و در دولت فدرال بعنوان Charitable Organization به ثبت رسیده است.این مرکز به عنوان یک بنیاد فرهنگی و مذهبی هیچگونه وابستگی به گروه‌های سیاسی یا سایر ارگان‌ها نداشته و نخواهد داشت و تمامی نیاز‌های مالی این بنیاد از طریق کمک‌های مردمی تأمین می‌شود.

برنامه‌ها: برنامه‌های هفتگی مرکز اسلامی ولیعصر (پنجشنبه‌ها -نماز جماعت و دعای کمیل ( 8 الی 10 بعدازظهر)، شنبه‌ها (جلسه پژوهشی قرآن ( 5:30 الی 8 بعدازظهر)-کلاس قرآن برای کودکان و نوجوانان ( 6:30 الی 7:30 بعدازظهر)- جلسه مثنوی معنوی ( 7 الی 8 بعدازظهر)- کلاس فلسفه و عرفان نظری (6 الی 7 بعدازظهر)

Islamic Center of Valieasr

Birchmount Rd. Unit14&16 7725

Markham, Ontario, L3R 9X3

Emial:admin@valieasr.org

بنیاد ایمان- امریکا

 

نام رییس مرکز: الهام ابن یوسف

اهداف مرکز: بنیاد ایمان متعلق به ایرانیان مسلمان مقیم امریکای شمالی است.  این بنیاد مفتخر است که با دعوت از اساتید و سخنرانان دانشمند، برنامه هفتگی خود را به دوستداران فرهنگ پر افتخار ایران و دین مبین اسلام تقدیم دارد. این بنیاد نقش مهمی در برپا کردن مراسم دینی و مذهبی ایفا می‌کند و بدین منظور روزهای جشن و شادی و سایر شعائر مذهبی را گرامی می‌دارد.

آدرس مرکز:

IMAN

Iranian Muslim Association of North America

3376 Motor Ave

Los Angeles, CA 90034

8181-202(310): Tel

0878-20-2(310):Fax

 www.iman.org1

مرکز الهیات اسلامی

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 24 شهریور 1395

مراکز اسلامی مرکز الهیات اسلامی

مرکز الهیات اسلامی توسط دانشگاه مونستر در 1 اکتبر 2011 تاسیس شد. این مرکز نمایانگر یک گروه دانشگاهی مختص به الهیات اسلامی و آموزش مذهب اسلامی است که CIT را به تنها موسسه علمی-اسلامی  در تمام نوردراین-وستفالن، پرجمعیت ترین ایالت فدرال آلمان تبدیل کرده است.

هدف این مرکز مطالعه افزایش اعتقادات مذهبی در آلمان و مشارکت در آموزش پژوهشگران جوان در زمینه تحقیقات اسلام گرایی است. این مرکز همچنین قصد دارد رشته الهیات اسلامی را در آلمان پس از توصیه های شورای علم و علوم انسانی آلمان به منظور ترغیب تحقیقات دینی و مذهبی در دانشگاه های آلمان در ژانویه 2010 تاسیس کند.

CIT با ایجاد کرسی های اساتید پژوهشی و گروه های پژوهشی برای پژوهشگران جوان و دوره هایی با اعطا مدارک (از لیسانس تا دکتری)، فعالیت های پژوهشی، ترویج پژوهشگران جوان و آموزش در زمینه اسلام در حال پیشرفت است تا انعکاسی منطقی و علمی از الهیات اسلامی را تضمین کند و الهیات اسلامی آکادمیک را در اروپا تاسیس کند.

همراه با کارشناسانی که به سوالات پیرامون اسلام به عنوان یک مذهب می پردازند، مرکز به دنبال پاسخگویی به تقاضای رو به رشد برای الهیات اسلامی مستقل در جامعه آلمان است که یکی از راه های دستیابی به آن، ارتقاء و آموزش بیشتر پژوهشگران جوان است.

دانش پژوهان می توانند برای دوره های درسی با مدارک لیسانس، معلمی و دکتری در این مرکز ثبت نام کنند.

وب سایت

 http://www.uni-muenster.de/ZIT/e

دایره اسلامی آمریکای شمالی

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 10 شهریور 1395

مراکز اسلامی آمریکا دایره اسلامی آمریکای شمالی

دایره اسلامی آمریکای شمالی (ICNA) در سپتامبر 1968 در پاسخ به نیاز رو به رشد برای یک جامعه اسلامی حمایتگر در شمال آمریکا تاسیس شد. این سازمان در ابتدا بر آموزش اعضا آن در مورد اسلام، هدفمند بودن با پایبندی به ارزش های  اسلامی در میان جوامع با مذاهب گوناگون متمرکز شد. در اویل دهه 70، اعضا ICNA که اکثریت آنها از آسیای جنوبی بودند، تلاش خود را بر آموزش، توسعه شخصی و معنوی متمرکز کردند.

در نوامبر 1977، تقریبا یک دهه پس از تاسیس این نهاد، اعضا در مورد نیاز به فعالیت های اسلامی در شمال آمریکا بحث و گفتگو کردند. پس از تهیه پیش نویس و تدوین یک قانون اساسی جدید و دقیق، این سازمان به شکل رسمی به عنوان دایره اسلامی آمریکای شمالی شناخته شد. با این نام و جهت گیری جدید، اعضا این سازمان مصصم شدند تا به یک سازمان فراگیر و متنوع تبدیل شوند و انگلیسی را به عنوان زبان رسمی خود پذیرفتند. بدبن ترتیب فعالیت ICNA به منظور تاسیس مکانی برای اسلام شروع شد.

در دهه گذشته، ICNA دسترسی اش را در سراسر ایالت متحده گسترش داده است درحالیکه حضور فعالی در جوامع محلی دارد. شورای عدالت اجتماعی ICNA شاخه ای از این سازمان است که به بیان صدای مسلمانان در موضوع عدالت اجتماعی اختصاص داده شده و در سال 2009 تاسیس شده است.

این سازمان در ایجاد ارتباط میان اسلام و عموم با همکاری سازمان های اسلامی متعدد به منظور رسیدن به این هدف فعالیت کرده است. همچنین به شکل نزدیکی با بسیاری از سازمان های بین ادیان به منظور بهبود جامعه فعالیت داشته است. با تمرکز بر خود پیش برد، آموزش، توسعه و خدمات اجتماعی، ICNA جایگاه خود را به عنوان یک سازمان مردمی پیشرو در میان جامعه مسلمانان آمریکا حفظ کرده است.

وب سایت

 http://www.icna.org

مرکز اسلامی امام علی (ع) اسلو

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 20 مرداد 1395

مراکز اسلامی مرکز اسلامی امام علی (ع) اسلو مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام نروژ

مسجد امام علی (ع) بخشی از مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام است.

مسجد امام علی (ع) وابسته به بنیاد خیریه مجمع اهل بیت (ع) در اسکاندیناوی است که در سال 1384 هجری شمسی برابر با 2005 میلادی در اسلو پایتخت نروژ به همت والای جمعی از ایرانیان قدیمی مقیم نروژ با هدف ارائه خدمات دینی به ایرانیان و فارسی زبانان و شیعیان پیروان مکتب اهل بیت (ع) ساکن نروژ تاسیس گردید .این مسجد یک نهاد مستقل مردمی و دینی است. مسجد امام علی (ع) سیاسی نیست و نخواهد بود و هیچگونه وابستگی به گروه، ارگان شخصی یا عمومی و یا دولت خاصی ندارد بلکه با کمکهای مردمی، کمک هزینه از طرف استانداری و وجوه شرعیه بر طبق ضوابط شرع اسلام و قانون نروژ توسط هیئت مدیره با اشراف ونظارت نماینده مراجع تقلید شیعه اداره می شود.ازجمله فعالیت های مسجد امام علی (ع) می توان به برگزاری مجالس ویژه در طول سال برای بزرگداشت ولادت و شهادت پیشوایان دینی و نیز مناسبتهای فرهنگی و ملی دیگر از قبیل عید سعید فطر و نوروز و غیره اشاره کرد و بدین منظور همواره از عالمان دینی و سخنرانان مذهبی و مداحان اهل بیت (ع) بهره می گیرد. برگزاری جلسات تلاوت قرآن، انجام ازدواج شرعی از دیگر فعالیت های این مرکز است.

وب سایت

http://imamali.no

آکادمی تحقیقات و آموزش اسلامی

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 20 مرداد 1395

مراکز اسلامی انگلستان لندن

آکادمی تحقیقات و آموزش اسلامی (آیرا) یک موسسه خیریه مستقر در لندن است که در سال 2010 تاسیس شده است. این آکادمی به ارائه یک مرکز مثبت و هوشمند برای اسلام در قرن بیست و یک اختصاص داده شده است.

هدف این مرکز تشویق جامعه مسلمانان به تعامل با اجتماع و بیان داشتن پیام منطقی و دلسوزانه اسلام می باشد که خود باعث ایجاد آگاهی در مورد حقیقت دین اسلام و سنت های غنی آن می شود. علاوه بر پروژه های این مرکز در انگلستان، آیرا کار گسترده ای را به منظور توانمندسازی مسلمانان در سراسر جهان با عنوان «دعوت» انجام می دهد.

همچنین آیرا کمپین های ارزشی را که به حذف تصورات غلط رایج در مورد اسلام و مسلمانان در سطح مردمی کمک می کنند، راه اندازی می کند. این کمپین ها به کاهش تنش هایی که به علت عدم درک بین جوامع به وجود می آید، کمک می کنند.

از جمله فعالیت های این آکادمی می توان به کمپین روز جهانی دعوت 2016 در 20 آگوست اشاره کرد که توسط این مرکز در حال برگزاری است.

وب سایت این آکادمی

 https://www.iera.org

کالج اسلامی لندن

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 19 خرداد 1395

مراکز اسلامی انگلستان کالج اسلامی لندن

کالج اسلامی لندن در سال 1998 به منظور ترویج یک رویکرد جدید به مطالعه اسلام و مسلمانان با  تقویت چشم اندازی غیرفرقه ای تاسیس شد و به سرعت به یک مرکز علمی مهم برای مطالعات اسلامی تبدیل شد: این مرکز در هر دو مقطع کارشناسی و کارسی ارشد مدارک معتبر ارائه می دهد و تا به امروز بیش از بیست متون مهم در زمینه مطالعات اسلامی منتشر کرده است و در حال حاضر یک فصلنامه علمی منتشر می کند. همچنین این مرکز یک نهاد چندوجهی است که به ارائه دوره هایی با رائه مدرک در موضوعات کاربردی اسلامی ازجمله زبان عربی قرآن و بانکداری اسلامی می پردازد. کالج اسلامی لندن یکی از موسسات اسلامی در غرب است که سهم قابل توجهی در مطالعات اسلامی و آینده اسلام دارد.

چشم انداز کالج اسلامی لندن

به عنوان یک نهاد، متعهد به داشتن یک چشم انداز غیرفرقه ای است و تنوع را یکی از نقاط قوت این مرکز می دانند. کالج دانشجویانی از سراسر جهان دارد.

ماموریت کالج اسلامی لندن

هدف این کالج ارائه درکی بیش از درک علمی از اسلام است. این به این معنی است که دانشجویان نه تنها تئوری های علمی را مطالعه خواهند کرد بلکه با مباحث دانشگاهی در حوزه اسلام و آینده آن آشنا خواهند شد. به این ترتیب این کالج تلفیقی از آموزش و معنویت،  مباحث کلاسیک و مدرن، دانشگاهی و عملی را گرد هم می آورد.

وب سایت

http://www.islamic-college.ac.uk

مرکز مطالعات اسلامی دوک

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 12 خرداد 1395

مراکز اسلامی آمریکا مرکز مطالعات اسلامی دوک

مرکز مطالعات اسلامی دوک (DISC) یکی از موسسات پیشرو در شمال آمریکا در حوزه مطالعات اسلام و مسلمانان است. رویکرد مقایسه ای و میان فرهنگی این مرکز به مطالعات اسلامی، برداشت های امروزی از اسلام را تقویت و به خلق راه حل هایی به منظور حل چالش های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مربوط به مسلمانان تشویق خواهد کرد. این مرکز با سایر موسسات در داخل و خارج همکاری می کند تا بتواند دانش آموختگان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، متخصصان و سیاست گذاران با دانش اسلام و فرهنگ، عقاید و اعمال اسلامی تربیت کند بدین ترتیب آنها را قادر به فعالیت به شکل موثر در جهان چندفرهنگی می کند. این مرکز توسط پروفسور امید سفی اداره می شود.

مرکز مطالعات اسلامی دوک انجمنی متنوع و پویا از اندیشمندان و دانشجویان است که در آموزش میان رشته ای و یادگیری تعاملی و پژوهش در مورد اسلام و مسلمانان شرکت می کنند. ماموریت این مرکز تعلیم دانشجویان امروز برای تبدیل شدن به رهبران فردا با تجهیز آنها به دانش درباره گستردگی و تنوع فرهنگ اسلامی، تجارب میان فرهنگی و مهارت های زبانی است.

وب سایت

 http://islamicstudies.duke.edu

مرکز اسلامی مریلند

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 05 خرداد 1395

مراکز اسلامی ایالات متحده

مرکز اسلامی مریلند (ICM) یک سازمان غیر دولتی مذهبی و آموزشی می باشد که تمام فعالیت های آن طبق آموزه های اسلام است. این مرکز از قوانین ایالات متحده و همچنین مقررات خدمات درآمد داخلی برای سازمان های غیر انتفاعی پیروی می کند. اهداف این مرکز عبارت اند از:

تاسیس مساجد و ارائه امکانات به منظور ایجاد مکانی برای فعالیت های مرکز

برگزاری برنامه های مذهبی، اجتماعی، ورزشی به شرط آن که در تضاد با هنجارها و اعمال اسلامی نباشد

کمک به مسلمانان به منظور درک اسلام به عنوان یک اعتقاد، یک رفتار و یک سبک زندگی و دعوت مردم به راه خدا

مدیریت و اجرای برنامه های آموزشی و تربیتی اسلامی

برگزاری برنامه ها و امکانات به منظور حفظ و ارتباط دانش اسلامی به جوانان مسلمان

تشویق مسلمانان به پیروی از الگوهای صالح مسلمانان صدر اسلام

همکاری با سایر نهادها و سازمانهایی که تحت آموزه های قرآن کریم و سنت پیامبر اسلام فعالیت می کنند

انتشار و ارائه مواضع اسلامی در تمام زمینه های زندگی به عموم مردم

گرامی داشتن پیوندهای دوستی و تفاهم بین مسلمانان و غیر مسلمانان در چارچوب اسلام

ایجاد یک اعتماد مطابق با قوانین اسلامی (شریعت) و وقف تمام درآمد حاصل از آن به ارائه خدمات و حمایت از اهداف فوق. این اعتماد نیز باید با قوانین ایالات متحده آمریکا و همچنین قوانین و مقررات خدمات درآمد داخلی برای سازمان های غیر انتفاعی منطبق باشد

ارائه خدمات اجتماعی و آموزشی به جامعه

از جمله فعالیت های این مرکز برگزاری سمینارها با موضوع مطالعات اسلامی، تشکیل کلاس های تلاوت قرآن و نشر هفته نامه می باشد.

وب سایت

 https://www.icomd.org

موسسه آموزش و پژوهش اسلامی

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 05 خرداد 1395

کشورهای اسلامی مراکز اسلامی

موسسه آموزش و پژوهش اسلامی (IRTI) وابسته به بانک توسعه اسلامی می باشد که عهده دار هدایت توسعه و حفظ جامع و پویا صنعت خدمات مالی اسلامی می باشد که از توسعه اقتصادی-اجتماعی کشورهای عضو حمایت می کند. در راستای چشم انداز 1440 و تحول بانک توسعه اسلامی، این مرکز طرح استراتژیکی را به منظور ارائه تاثیری بزرگ بر صنعت خدمات مالی اسلامی (IFSI) در سراسر جهان بنیان نهاده است. چشم انداز IRTI فعالیت کردن به عنوان مرکز جهانی دانش اقتصاد و امور مالی اسلامی می باشد.

این بانک به عنوان یکی از فعّال‌ترین بانک‌های اسلامی جهان، اقدامات مختلف اجرائی به منظور کمک به توسعه اقتصادی کشورهای اسلامی انجام داده است. بخش‌های گوناگون این بانک عبارت‌اند از: شرکت اسلامی بیمه سرمایه‌گذاری و اعتبار صادراتی، شرکت اسلامی برای توسعه بخش خصوصی، صندوق زیربنایی بانک توسعه اسلامی، دفتر همکاری‌های فنی و موسسه آموزش و تحقیقات اسلامی وابسته به بانک توسعه اسلامی.

هدف اصلی این مرکز، افزایش و نشر دانش و اطلاعات در حوزه اقتصاد، بانکداری و امور مالی اسلامی از طریق فعالیت های مختلف از جمله آموزش و تحقیق است که هدف اصلی این مرکز را تشکیل می دهد. علاوه بر این، IRTI از ابزارهای مختلف برای خلق دانش در اقتصاد و امور مالی اسلامی استفاده می کند.

مجله مطالعات اقتصاد اسلامی (IES)

این موسسه مجله مطالعات اقتصاد اسلامی (IES) را در ماه های محرم و رجب منتشر می کند. IES مجله ای مرجع با استانداردهای بالای علمی است.

برگزاری سمینارها، کنفرانس ها

موسسه آموزش و پژوهش اسلامی کنفرانس های پژوهشی، سمینارها و گردهم آیی های را با موضوع اقتصاد، بانکداری و امور مالی اسلامی، توسعه بخش خصوصی، توسعه منابع انسانی و مدیریت اقتصاد کلان در کشورهای عضو و غیر عضو برگزار می کند.

وب سایت

 http://www.irti.org

مرکز تحقیقات و مطالعات اسلامی ملک فیصل

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 25 اردیبهشت 1395

عربستان سعودی مراکز اسلامی

مرکز تحقیقات و مطالعات اسلامی ملک فیصل (KFCRIS) در سال 1983 به عنوان مرکزی مستقل و غیردولتی تاسیس شده است که در راستای اهداف موسسه خیریه ملک فیصل خدمت می کند. این مرکز با هدف حمایت و گسترش تحقیقات و مطالعاتی است که به گسترش دانش در موضوعاتی مانند مطالعات اسلامی، سیاست و جامعه شناسی کمک می کند. انتشار دانش نیز یکی از اهداف اصلی این مرکز می باشد که از طریق سخنرانی های متنوع، کارگاه های آموزشی و نمایشگاه ها که هر سال برگزار می شود، مشهود است. در نتیجه هدف اصلی KFCRIS  تشکیل یک نقطه کانونی برای روشنگری فرهنگی و فکری است. فعالیت های این مرکز در سه بخش قابل تقسیم است:

واحد پژوهش

واحد پژوهش که شامل واحد مطالعه اندیشه سیاسی معاصر، واحد مطالعه مدرنیته،  واحد مطالعات مغرب، واحد مطالعات ایران، واحد مطالعات عربستان سعودی و واحد مطالعات زبان عربی می شود؛

منابع و کتابخانه

منابع و کتابخانه بخش دیگر این مرکز است که به عنوان بزرگترین پایگاه داده در جهان عرب با بیش از 1،200،000 موضوع می باشد.

امور فرهنگی

بخش سوم امور فرهنگی می باشد. هدف از تاسیس این بخش برقراری ارتباط میان مرکز و جامعه می باشد. بیش از 400 سخنرانی، کارگاه و سمپوزیوم از سال 1986 توسط این مرکز برگزار شده است.

وب سایت

 http://www.kff.com

مرکز اسلامی امام علی (ع)

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 11 اردیبهشت 1395

مراکز اسلامی مرکز اسلامی امام علی

وب سایت

 http://www.imamalicenter.se

مرکز اسلامی امام علی (ع) مرکزی مستقل، دینی و مردمی است که توسط جمعی از مسلمانان و پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام در سال 1996 میلادی تاسیس شد. این مرکز هیچ گونه وابستگی به دولت و یا نهاد خاصی ندارد و اداره آن با تکیه بر شرع مقدس اسلام و قوانین کشور سوئد صورت می گیرد.

این مرکز اسلامی علاوه بر برنامه های ثابت خود همچون برگزاری منظم نمازهای جماعت، نماز جمعه، دعای کمیل و غیره در مناسبتهای مختلف سال نیز دارای برنامه های گوناگون اسلامی و فرهنگی است که همواره با استقبال مسلمانان و بالاخص شیعیان مقیم سوئد و کشورهای همسایه همراه بوده است. از دیگر اهداف مرکز ایجاد همکاری و ارتباطی صمیمانه تر با نهاد های مختلف کشور سوئد برای تسهیل هم پیوستگی مسلمانان و شیعیان مقیم با فرهنگ سوئدی است.

 

 از دیگر فعالیت های این مرکز می توان به برگزاری کنفرانس ها و سمینارهای فصلی و سالانه اشاره نموده که به موضوعات مختلفی در مورد اسلام و وضعیت مسلمانان در سوئد و اسکاندیناوی می پردازد. برنامه ها و فعالیت های این مرکز معمولا به سه زبان فارسی، عربی و سوئدی برگزار می گردد.

انجمن اسلامی چین

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 08 اردیبهشت 1395

مراکز اسلامی چین

در اویل سال 1952، برخی از رهبران اسلامی در چین، انجمن اسلامی چین را سازمان دهی کردند. آنها از نمایندگان تمام جوامع اسلامی در چین دعوت کردند تا در اولین کنفرانس اسلامی در پکن در سال 1953 شرکت کنند. این کنفرانس شروعی برای انجمن اسلامی چین به عنوان یک سازمان ملی مسلمانان چین بود. در این کنفرانس اعضا و کمیته دائمی مشخص شدند.

 انتشارات و آثار

انجمن اسلامی چین عمدتا به جمع آوری و تلفیق کتاب های اسلامی، سوابق و آثار فرهنگی، تحقیق در مورد تاریخچه و اعتقادات اسلامی و سازماندهی زیارت به مکه می پردازد. این مرکز در سال 1857 اقدام به انتشار ماهنامه ای تحت عنوان «مسلمانان درچین» کرده است. این ماهنامه به زبان چینی منتشر می شود و مطالب آن شامل نتایج تحقیقات در مورد تاریخ اسلام و آموزه ها و بحث در مورد اجرای سیاست های دولت در آزادی عقاید مذهبی می باشد. این مجله همچنین به معرفی تجارب تدریس موسسات اسلامی در نقاط مختلف این کشور و اصول مدیریت دمکراتیک مساجد می پردازد. علاوه بر این، همکاری مسلمانان چینی در فعالیت های  طراحی شده برای حمایت از صلح جهانی و روابط دوستانه با دیگر مسلمانان در جهان در این مجله گزارش می شود.

ترجمه قرآن به زبان چینی

قرآن به زبان چینی ترجمه و تحت مدیریت انجمن اسلامی چین منتشر شده است. همچنین برخی دیکشنری های اسلامی توسط این مرکز منتشر شده است. این آثار به سراسر چین پخش می شوند. این کار باعث تشویق مسلمانان به تقویت وحدت ملی و ایفای نقش فعال می شود.

برگزاری دوره های آموزشی

در جولای 1955، انجمن اسلامی چین یک موسسه ملی اسلامی چینی در پکن راه اندازی کرد که به آموزش پرسنل متخصص اسلامی با برگزاری کلاس های آموزش پیشرفته برای علمای اسلامی می پردازد. این دوره پنج ساله شامل کلاس های قرآن، قوانین و مقررات دینی، اعتقادات، تاریخ اسلام، زبان عربی، زبان چینی، سیاست و تاریخ کل چین و جهان است. حدود 70 درصد از برنامه های درسی، دوره های اسلامی و 30 درصد دوره های آموزشی برای بالا بردن سطح معلومات عمومی دانشجویان هستند.

در چین 8 مرکز اسلامی دیگر نیز وجود دارد که دانشجویان پس از اتمام دوره دبیرستان می توانند به آنجا راه یابند.

 وب سایت

http://www.chinaislam.net.cn

مرکز اسلامی جنوب آفریقا

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 25 فروردین 1395

مراکز اسلامی مرکز اسلامی جنوب آفریقا

وب سایت

 http://saic-dubai.com

مرکز اسلامی جنوب آفریقا (SAIC) یک مرکز اسلامی غیرانتفاعی در دبی است. این مرکز در ابتدا به عنوان یک مرکز قرآنی در سال 2002 تاسیس شد و در سال 2012، به طور رسمی به عنوان مرکز اسلامی جنوب آفریقا شکل گرفت. چشم انداز این مرکز، ایجاد و حفظ یک مرکز اسلامی جامع به منظور خدمت رسانی به مسلمانان انگلیسی زبان در داخل و خارج دبی است.

اهداف این مرکز عبارت اند از:

کمک به جامعه مسلمانان به منظور انجام فعالیت هایی در جهت دستیابی به اسلام به عنوان شیوه کامل زندگی و تقویت پیوند میان آنها.

انجام فعالیت های مذهبی، آموزشی، اجتماعی و سایر فعالیت های اسلامی به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر این مرکز

برقراری روابط خوب، سالم و دوستانه با ارائه اسلام واقعی به مردم سایر ادیان و ترویج درک بهتر میان مسلمانان و غیر مسلمانان

ایجاد یک محیط مساعد و جذاب برای دانش آموزان و بزرگسالان که نتایج یادگیری موثر را ترویج و تسهیل کند

داشتن نقش مهم در بنیادهای اسلامی و تربیت کودکان و در نهایت جوامع

توسعه آگاهی عمیق و ذاتی اسلامی در دانش آموزان و جوامع که آنها از آن برای هدایت در محیط فعلی و جهانی که در آن زندگی می کنند استفاده خواهند کرد

این مرکز توسط هیئت مدیره و کمیته ای اداره می شود که به استراتژی، مدیریت، امور مالی، منابع انسانی نظارت می کند. از جمله فعالیت های این مرکز برپایی کلاس هایی برای بزرگسالان و مسلمانان انگلیسی زبان است. این کلاس ها با اهداف زیر برگزار می شود:

گسترش و ارائه دوره های  اصول منظم اسلام برای کسانی که به اسلام روی آورده اند و کسانی که مسلمان هستند؛

ایجاد محیطی که در آن مسلمان قادر به افزایش دانش اسلامی خود باشند تا  آموزه های قرآن و سنت پیامبر (ص) را در زندگی شان به کار گیرند؛

کلاس هایی برای بزرگسالان به منظور بهبود قرائت قرآن؛

 

مرکز اسلامی جنوب آفریقا

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 25 فروردین 1395

مراکز اسلامی مرکز اسلامی جنوب آفریقا

وب سایت

 http://saic-dubai.com

مرکز اسلامی جنوب آفریقا (SAIC) یک مرکز اسلامی غیرانتفاعی در دبی است. این مرکز در ابتدا به عنوان یک مرکز قرآنی در سال 2002 تاسیس شد و در سال 2012، به طور رسمی به عنوان مرکز اسلامی جنوب آفریقا شکل گرفت. چشم انداز این مرکز، ایجاد و حفظ یک مرکز اسلامی جامع به منظور خدمت رسانی به مسلمانان انگلیسی زبان در داخل و خارج دبی است.

اهداف این مرکز عبارت اند از:

کمک به جامعه مسلمانان به منظور انجام فعالیت هایی در جهت دستیابی به اسلام به عنوان شیوه کامل زندگی و تقویت پیوند میان آنها.

انجام فعالیت های مذهبی، آموزشی، اجتماعی و سایر فعالیت های اسلامی به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر این مرکز

برقراری روابط خوب، سالم و دوستانه با ارائه اسلام واقعی به مردم سایر ادیان و ترویج درک بهتر میان مسلمانان و غیر مسلمانان

ایجاد یک محیط مساعد و جذاب برای دانش آموزان و بزرگسالان که نتایج یادگیری موثر را ترویج و تسهیل کند

داشتن نقش مهم در بنیادهای اسلامی و تربیت کودکان و در نهایت جوامع

توسعه آگاهی عمیق و ذاتی اسلامی در دانش آموزان و جوامع که آنها از آن برای هدایت در محیط فعلی و جهانی که در آن زندگی می کنند استفاده خواهند کرد

این مرکز توسط هیئت مدیره و کمیته ای اداره می شود که به استراتژی، مدیریت، امور مالی، منابع انسانی نظارت می کند. از جمله فعالیت های این مرکز برپایی کلاس هایی برای بزرگسالان و مسلمانان انگلیسی زبان است. این کلاس ها با اهداف زیر برگزار می شود:

گسترش و ارائه دوره های  اصول منظم اسلام برای کسانی که به اسلام روی آورده اند و کسانی که مسلمان هستند؛

ایجاد محیطی که در آن مسلمان قادر به افزایش دانش اسلامی خود باشند تا  آموزه های قرآن و سنت پیامبر (ص) را در زندگی شان به کار گیرند؛

کلاس هایی برای بزرگسالان به منظور بهبود قرائت قرآن؛

کالج مسلمانان کمبریج

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 11 فروردین 1395

مراکز اسلامی

وب سایت

 http://www.cambridgemuslimcollege.org

کالج مسلمانان کمبریج در سال 2002 آغاز به کار کرد. کالج مسلمانان کمبریج  به منظور افزایش آموزش و تحقیقات اسلامی برای کمک به مقابله با چالش های روبه روی جامعه در بریتانیا فعالیت می کند. این کالج به ارتقای بالاترین استانداردهای دانشگاهی در زمینه مطالعات اسلامی با حفظ احترام به سنن و منابع معتبر دینی تلاش می کند. ماموریت کالج مسلمانان کمبریج، کمک به بسیج نقاط قوت مسلمانان بریتانیا به منظور ایجاد نهادها و موسسات پویاتر و قوی تر است. این کالج مرکزی غیر دولتی است و به هیچ جنبش اسلامی وابسته نیست. این کالج تحت مدیریت شیخ عبدالحکیم مراد و شیخ زاید استاد مطالعات اسلامی در دانشکده الهیات در دانشگاه کمبریج است.

هدف این مرکز خدمت به مسلمانان بریتانیا و سایر کشورها با ارائه آموزش در بالاترین سطح است. مقطع لیسانس این کالج به شکل پاره وقت و پژوهش محور دو ساله است. یک سری سمینارهای تخصصی با امکان یادگیری سایر زبان ها از جمله آلمانی (زبانی کلیدی برای مطالعات اسلامی در غرب) در این کالج برگزار می شود. همچنین افراد با دانش کم عربی می توانند فرصت گذراندن مطالعات عربی را نیز داشته باشند که هدف این است که به دانشجویان اجازه دهند مهارت های تحقیق لازم برای درخواست به شرکت در دوره های دکتری در دانشگاه های اصلی را به دست آورند.

موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام

 

دسته: مراکز و انجمن ها

 منتشر شده در 26 اسفند 1394

مراکز اسلامی

وب سایت

 http://iremam.cnrs.fr

موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام (IREMAM) در سال 1986 تاسیس شده است و به CNRS ، دانشگاه های مارسی 1، 2 و 3 و موسسه مطالعات سیاسی دانشگاه اکس آن پروانس وابسته می باشد.

موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام در واقع وارث چند مرکز مطالعاتی قدیمی است که از سال 1958 به بعد مجموعه ای چند رشته ای را در زمینه مطالعات ناظر بر منطقه جنوب مدیترانه در دانشگاه اکس آن پروانس تشکیل داده بودند. شکل گیری موسسه کنونی در سال 1986 همچنانکه از نام آن بر می آید گسترش قلمرو مطالعاتی را از منطقه ای خاص به بحث اسلام و نیز مطالعه جوامع معاصر واقع در آن موجب شد. در حال حاضر قدمت و همچنین مجموعه عظیم اسناد و مدارک، این موسسه را به یکی از بزرگترین مراکز پژوهشی فرانسه در خصوص جهان اسلام در مدیترانه تبدیل نموده است. موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام یک واحد مشترک مطالعاتی است که CNRS، دانشگاه های مارسی 1، 2 و 3 و موسسه مطالعات سیاسی دانشگاه اکس آن پروانس را به یکدیگر پیوند می دهد. این واحد مشترک مطالعاتی، خود جزئی از خانه مدیترانه ای علوم انسانی  است. موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام از همکاری بیش از چهل پژوهشگر ، پژوهشگر- مدرس  و مهندس-کارشناس فنی  دائم بهره می گیرد و تعداد قابل توجهی نیز اعضای همکار دارد. موسسه، ماموریت به نسبت پیچیده ای را بر عهده دارد که پژوهش، گردآوری اسناد، تربیت پژوهشگر، نشر و عرضه یافته های پژوهشی را شامل می گردد.  موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام همچنین با دو دانشکده دکتری دانشگاه اکس مارسی در ارتباط است و از این طریق یک مرکز مطالعاتی پذیرای دانشجویان دکتری و همچنین دانشجویان شاغل در چهار گرایش کارشناسی ارشد می باشد. به این ترتیب بیش از یکصد دانشجو در این موسسه، آموزش های لازم برای پژوهشگری در زمینه علوم انسانی و اجتماعی را فرا می گیرند. این موسسه با مراکز پژوهشی مختلفی نیز در فرانسه و سراسر جهان در ارتباط است.

حوزه های اصلی پژوهش و آموزش فعالیت های پژوهشی موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام در قالب گروه های کاری و مطالعاتی مختلف و در واقع حول پنج گروه کاری زیر سامان یافته است: گروه کاری 1 – تحولات سیاسی و بازسازی اجتماعی در جهان عرب و اسلام گروه کاری 2 – زبانشناسی، زبان و ادبیات جهان عرب و سیر تحولات آن  گروه کاری 3 – تاریخ جهان اسلام؛ مذهب، حقوق و جامعه گروه کاری 4 – مغرب در فضای به هم پیوستگی آن گروه کاری 5 – مغرب و هویت های جمعی شمال آفریقا. در عین حال هر کدام از این گروه ها نیز زیرمجموعه های مطالعاتی مختلفی دارند که به نوعی محورهای اصلی فعالیت های پژوهشی موسسه محسوب می شوند. در حال حاضر یکی از اصلی ترین برنامه های پژوهشی موسسه عبارت است از برنامه « به تصویر کشیدن جهان عرب و اسلام»  که از دل آن سمینارهایی علمی تحت همین عنوان برگزار می گردد که در واقع جلسات نمایش فیلم های تهیه شده و بحث و پرسش علمی در خصوص آنهاست.

موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام برای ارائه یافته های پژوهشی خود و نیز استفاده از ظرفیت های علمی پژوهشی افراد حقیقی و حقوقی مختلف در سراسر جهان طیف وسیعی از برنامه ها و نشست های علمی را مورد توجه قرار می دهد که آنها را می توان در چند دسته کلی زیر دسته بندی کرد:

همایش ها، نشست ها و میزگردهای تخصصی و سمینارهای علمی و جلسات بحث و گفتگو    

جلسات مهمانان مدعو موسسه   

کنفرانس های خارج از موسسه

برگزاری نمایشگاه های مختلف

از جمله همایش ها، نشست ها و میزگردهای تخصصی برگزار شده در سال 2010 می توان به موارد زیر اشاره نمود:

نشست بین المللی " از عصر استعماری مغرب تا پویایی های فرااستعماری در مغرب معاصر"

 

نشست بین المللی " بازیگران تحولات مالکیت زمین در مدیترانه در قرن نوزدهم میلادی"

میزگرد " بحث و گفتگو در خصوص مطالعات معاصر مربوط به قرآن کریم"

نشست بین المللی " بیان شفاهی و مکتوب در کتب عهدین و قرآن کریم"

نشست بین المللی " صوفی گری و آثار مکتوب در قرن نوزدهم"

موسسه مطالعات و پژوهش های جهان عرب و اسلام در زمینه نشر نیز بسیار فعال است و بخش انتشارات آن را می توان در دو گروه نشریات و کتاب ها مورد توجه قرار داد. در زمینه نشریات تخصصی در حال حاضر نشریات زیر از سوی موسسه انتشار می یابند:

سالنامه مغرب

سالنامه آفریقای شمالی   

نشریه جهان اسلام و مدیترانه

نشریه دانش و ویدیو           

در پایان لازم به ذکر است که موسسه دارای کتابخانه تخصصی قابل توجهی است که ضمن برخورداری از  کتاب ها و نشریات مختلف، اسناد زیادی را نیز گردآوری نموده است و در ضمن بخشی از کتابخانه نیز به آثار صوتی و تصویری اختصاص دارد.

مرکز اسلامی الفاطمیه

امریکا

 

نام رییس مرکز: صابر عزیزی

* موضوعات کاری: دینی

* شماره تماس:

Regards: 518-385-3820

 AL-Fatemah Islamic Center

 

 


مشخصات مراکز اسلامی ایران در خارج از کشور